کمد لباس برای نگهداری از لباس ها و ملحفه و حوله ها کاربرد دارد. کمدهای جا لباسی می توانند به صورت متحرک و یا دیواری باشند. کمدهای دیواری ساخت راحت تری دارند و بخش زیادی از خانه را اشغال می کنند. این کمدها در قسمتی از خانه نصب و به جزئی از ساختمان تبدیل می شوند. در کمدهای دیواری می توان وسایل بیشتری قرار داد.
اغلب کمدهای لباسی که به صورت دیواری نصب می شوند، به گونه ای هستند که می توان قسمتی آن ها را برای رختخواب و وسایل بزرگ هم در نظر گرفت. بخشی از کمد دیواری برای قرار دادن لباس های استفاده می شود.
کمدهای متحرک کوچک تر هستند. البته دلیل اینکه در داخل دیوار جاگذاری نمی شوند، فضای زیادی را اشغال می کنند. بسته به سلیقه مشتریان این کمدها طراحی می شوند. کمدهای لباس به صورت دو دربی ساخته می شوند و در بعضی از آنها در قسمت پایین کمد، کشو تعبیه می شود. کشوها برای قرار دادن لباس هایی که چروک نمی شوند، از جمله لباس های نرم و پنبه ای، حوله و ملحفه مناسبند.
از قسمت بالای کمد که دارای میله رخت آویز است، برای لباس های بلندی که چروک می شوند، از جمله کت و شلوار، مانتو، لباس های مجلسی و ... استفاده می شود. اگر چه درب کمد از نفوذ گرد و غبار به داخل آن جلوگیری می کند، اما می توان با روکش های نایلونی بر روی لباس ها در داخل کمد از آنها بیشتر مراقبت کرد تا کثیف و آلوده نشوند.
سایز کمد لباس چقد باشد؟
سایز و ابعاد کمد لباس متفاوت است و هیچ استاندارد و قاعده ای برای آن وجود ندارد. اگر در خانواده پرجمعیت زندگی می کنید و یا لباس های کاری شما زیاد است، بهتر است کمد لباس را بزرگ انتخاب کنید. اگر چه فضای بیشتری را هم اشغال می کند، اما فضای کافی برای قرار دادن لباس را دارد و از این جهت مانع از بی نظمی در خانه می شود.
کمد لباس به صورت مکعب است و ابعاد آن شامل طول، عرض و ارتفاع است. ارتفاع کمد باید به شکل باشد که وقتی لباس بر روی چوب آن آویزان می شود، قسمتی از آن جمع نشود. زیرا باعث چروک شدن قسمت پایین لباس های می شود. عرض کمد هم اهمیت زیادی دارد. عرض کمد باید به اندازه ای باشد که یک رخت آویز لباس به راحتی در آن قرار بگیرد. طول کمد به تعداد لباس هایی که در آن قرار می گیرد، بستگی دارد. اگر تعداد لباس ها زیاد است، بهتر است کمد با طول بزرگتر خریداری کنید.